Σχετικοί σύνδεσμοι

hmerida logo

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΚΥΛΙΚΕΙΑΡΧΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΩΝ ΟΣΩΝ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΕΧΕΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ.

ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΕΜΦΑΝΗ ΣΗΜΕΙΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΚΥΛΙΚΕΙΟΥ

Προς ενημέρωση όλων των μελών μας, παλαιών αλλά και νέων, σας παραθέτουμε παρακάτω ένα – ένα αυτά που πρέπει να εκτυπώσετε και να αναρτήσετε στο χώρο του κυλικείου σας, σε εμφανές σημείο.

ΠΡΩΤΗ ΣΗΜΑΝΣΗ:

Ο Κανονισμός 1169/2011/ΕΕ, που ενοποιεί τις δύο οδηγίες (2000/13/ΕΚ & 90/496/ΕΟΚ) σε μια νομοθεσία αρχίζει να εφαρμόζεται υποχρεωτικά από την 13η Δεκεμβρίου 2014. Σύμφωνα με αυτόν θα πρέπει να υπάρχει αναρτημένη σήμανση σε εμφανές σημείο για τον καταναλωτή με τα παρακάτω:

ΟΥΣΙΕΣ Ή ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΑΛΛΕΡΓΙΕΣ Ή ΔΥΣΑΝΕΞΙΕΣ ΚΑΙ ΠΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΜΑΣ.

  1. Προϊόντα που περιέχουν γλουτένη.
  2. Αυγά και προϊόντα με βάση τα αυγά.
  3. Γάλα και προϊόντα με βάση το γάλα (συμπεριλαμβανομένης της λακτόζης).
  4. Ξηροί καρποί.
  5. Σινάπι και προϊόντα με βάση το σινάπι.
  6. Σπόροι σησαμιού και προϊόντα με βάση τους σπόρους σησαμιού.

ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΗΜΑΝΣΗ:

Σύμφωνα με τη νέα αγορανομική διάταξη, διευκρινίζεται πως στους χώρους όπου διατίθενται τα προς πώληση προϊόντα, τοποθετείται
υποχρεωτικά τιμοκατάλογος, ορατός από τους μαθητές και το προσωπικό του σχολείου, στον οποίο πρέπει με κεφαλαία και ευανάγνωστα γράμματα να αναγράφονται και τα εξής:
– «ΔΙΑΤΙΘΕΝΤΑΙ ΣΑΝΤΟΥΙΤΣ, ΤΟΣΤ ΑΠΛΟ ΑΡΤΟΣΚΕΥΑΣΜΑ (ΣΗΣΑΜΕΝΙΟ ΚΟΥΛΟΥΡΙ), ΤΥΡΟΠΙΤΑ, ΣΠΑΝΑΚΟΠΙΤΑ, ΕΜΦΙΑΛΩΜΕΝΟ ΝΕΡΟ,
ΦΥΣΙΚΟΙ ΧΥΜΟΙ, ΣΕ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΕΣ ΤΙΜΕΣ»

ΤΡΙΤΗ ΣΗΜΑΝΣΗ:

Σύμφωνα με την αγορανομική διάταξη 4/2012 και το άρθρο  30 του ΝΔ 136/46, καθίσταται πλέον υποχρεωτική η ανάρτηση πινακίδας ( σε κόλλα Α4 και οριζόντιο προσανατολισμό) σε εμφανές σημείο του καταστήματος και πλησίον του Ταμείου με το περιεχόμενο:

«Ο ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΕΑΝ ΔΕΝ ΛΑΒΕΙ ΤΟ ΝΟΜΙΜΟ ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ (ΑΠΟΔΕΙΞΗ-ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ)», 

αποδιδόμενο και στην αγγλική γλώσσα ως:

«CONSUMER IS ΝΟΤ OBLIGED TO PAY IF THE NOTICE OF PAYMENT HAS ΝΟΤ BEEN RECEIVED (RECEIPT – INVOICE)».

ΤΕΤΑΡΤΗ ΣΗΜΑΝΣΗ:

Αφού σιγουρευτείτε, ανάλογα με τον ΚΑΔ, που έχετε δηλώσει , πως δεν υποχρεούστε να έχετε POS , τότε θα πρέπει να υπάρχει και ανάλογη σήμανση σε εμφανές σημείο με τo εξής:

ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΔΕΝ ΔΙΑΘΕΤΕΙ POS.

Προκειμένου να δείτε περισσότερες πληροφορίες για τον σωστό ΚΑΔ και τι πρέπει να κάνετε για να μεταβάλλεται τυχόν λάθος ΚΑΔ, μπορείτε να ανατρέξετε σε ανακοίνωση μας που αναφέρεται μόνο σε αυτό στην παρών ιστοσελίδα του Σωματείου μας.

 

 

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΚΥΛΙΚΕΙΩΝ

Την Κυριακή, 01/10/2017 και ώρα 11:00 στο 1ο Λύκειο Πυλαίας πραγματοποιήθηκε η Γενική συνέλευση των μελών του Σωματείου μας.

Υπήρξε ενημέρωση των μελών για όλα τα τρέχοντα θέματα όπως και για τις κινήσεις που θα γίνουν από το Σωματείο άμεσα σε ζητήματα που συζητήθηκαν και από κοινού αποφασίσθηκαν.

θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τα μέλη μας που παρευρέθηκαν στη συνέλευση δίνοντας το παρών για άλλη μια φορά και ελπίζουμε όλοι μαζί να προχωρήσουμε και να αντιμετωπίσουμε όλα τα προβλήματα που καθημερινά πλήττουν και τον κλάδο μας.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

 

 

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΚΥΛΙΚΕΙΑΡΧΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Σας υπενθυμίζουμε και πάλι πως η 1η Γενική Συνέλευση της φετινής σχολικής χρονιάς θα πραγματοποιηθεί αυτήν την ΚΥΡΙΑΚΗ  1 Οκτωβρίου και ώρα 11:00π.μ. στο 1ο Λύκειο Πυλαίας (Στο τέρμα των λεωφορείων). Θα γίνει πλήρη ενημέρωση για όλα τα τρέχοντα ζητήματα του κλάδου μας καθώς και για όσα είναι σε εξέλιξη. Θα συζητηθούν όλα τα προβλήματα που έχουν προκύψει με την έναρξη της νέας χρονιάς, προκειμένου να αποφασίσουμε τις περαιτέρω κινήσεις που θα ακολουθήσουμε. 

Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΟΛΩΝ ΚΡΙΝΕΤΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ.

ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ

Το Σωματείο μας εύχεται Καλή και Δημιουργική σχολική χρονιά σε όλους τους συναδέλφους. Σας ενημερώνουμε για την δική σας εξυπηρέτηση πως το γραφείο θα παραμείνει ανοιχτό κάθε πρώτη Δευτέρα του μήνα έως και τον Δεκέμβριο. Θα ενημερωθείτε σύντομα για την πρώτη Γενική συνέλευση της νέας σχολικής χρονιάς. Καλή δύναμη και καλή αρχή και πάλι.