Σχετικοί σύνδεσμοι

hmerida logo

Δελτίο Τύπου Ομοσπονδίας σχολικών κυλικείων δημόσιων & ιδιωτικών σχολείων

Μετά από τη συνάντηση της 26ης Απριλίου 2010 -που είχαν η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Σχολικών Κυλικείων κα Τατούλη και ο γ.γ. κος Μελισσουργός της Ομοσπονδίας, με την Υφυπουργό Παιδείας κα Χριστοφιλοπούλου Εύη- προέκυψαν τα παρακάτω:
Η Ομοσπονδία δια στόματος της προέδρου και του γενικού γραμματέα ζήτησε τα εξής:

  1. Μη πληρωμή της 3ης δόσης λόγω της γρίπης, αλλά και λόγω της μείωσης του διδακτικού έτους, αφού έχει αυξηθεί το όριο των απουσιών.
  2. Πάγωμα των διαγωνισμών ώσπου να βγει νέο ΦΕΚ
  3. Εφαρμογή του Επαγγελματικού Περιγράμματος, το οποίο να ενταχθεί στους διαγωνισμούς.
  4. Η συμπεριφορά του αρμόδιου γραφείου για θέματα που αφορούν στα κυλικεία πρέπει άμεσα να μπει στο μικροσκόπιο, αφού ερμηνεύουν προφορικά, το νόμο όπως εκείνοι νομίζουν, με αποτέλεσμα τη δυσκολία του έργου των κυλικειαρχών.

Η κα Χριστοφιλοπούλου σε όλα τα παραπάνω δεσμεύτηκε στα εξής:

  1. Όσο αφορά την πληρωμή της 3ης δόσης, δεν θα πληρωθούν καθόλου οι μέρες των εξετάσεων.
  2. Πάγωμα των διαγωνισμών δεν μπορεί να γίνει, γιατί είναι δικαιοδοσία του Υπουργείου Εσωτερικών, ως εκ τούτου δεν προλαβαίνουμε, τα σχολεία που θα «βγουν» σε πλειστηριασμό τέλος Μαΐου.
  3. Η εφαρμογή του Επαγγελματικού περιγράμματος, κατόπιν δέσμευσής της, θα προχωρήσει με Προεδρικό Διάταγμα και από τη νέα σχολική χρονιά θα έχει εφαρμογή.
  4. Την επόμενη εβδομάδα θα υπάρξει συνάντηση με το σύμβουλο της Υφυπουργού και με τους υπαλλήλους του γραφείου που αφορά τους κυλικειάρχες, ώστε να δοθεί ένα τέλος στις παρερμηνείες του νόμου και όσα προβλήματα προέρχονται από εκεί.

Το τελευταίο κομμάτι της συνάντησης αφορά τη διαπραγμάτευση για τη βελτίωση του ΦΕΚ 1003, ώστε να καταργηθεί ο διπλασιασμός της τιμής, της προσφοράς, καθώς και κάθε χρόνος προϋπηρεσίας να αποτελεί και ένα μόριο (συνεπώς να καταργηθεί το όριο των 8 μορίων).

Ημερομηνία: 30.04.2010
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΚΥΛΙΚΕΙΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ & ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ
ΗΛΙΑ ΖΕΡΒΟΥ 72, ΠΑΤΗΣΙΑ
Τ.Κ. 11144
ΤΗΛ: 210-2282710, 6972860235,
6972860234, 6938044145

Μπορείτε να κατεβάσετε το Δελτίο Τύπου της Ομοσπονδίας κάνωντας κλικ εδώ

Comments are closed.