Σχετικοί σύνδεσμοι

hmerida logo

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΚΕ.Π.ΚΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΜΑΤΩΝ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΚΥΛΙΚΕΙΑ

Το Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών (ΚΕ.Π.ΚΑ) , μετά από συνάντηση που είχαμε στηρίζοντας τις προσπάθειες μας, έστειλε επιστολή προς τον Πρόεδρο Κ.Ε.Δ.Ε. , ώστε να εξεταστούν οι μειώσεις των μισθωμάτων μέσω των σχολικών επιτροπών όπου αυτό δεν έχει γίνει.

Παραθέτουμε την επιστολή του ΚΕ.Π.ΚΑ προς ενημέρωση των μελών μας.

Αρ.Πρωτ.: 1948

Προς

Πρόεδρο Κ.Ε.Δ.Ε.

κ. Κωνσταντίνο Ασκούνη

Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8

10678 Αθήνα

Θεσσαλονίκη, 03 Οκτωβρίου 2012

κ. Πρόεδρε,

 

Το ενδιαφέρον του ΚΕ.Π.ΚΑ. – Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών, για την ορθή λειτουργία των σχολικών κυλικείων, πηγάζει, από την εμπλοκή του, στη νομοθεσία, για τα επιτρεπόμενα είδη, που πωλούνται σ’αυτά, για τον περιορισμό της παχυσαρκίας, όπου η χώρα μας κατέχει την πρώτη θέση, στην Ευρώπη καθώς και την αδήριτη ανάγκη τα σχολικά κυλικεία να συμβάλλουν, στη δημιουργία ορθών προτύπων διατροφής των μαθητών.

 

Σε συνάντηση, που είχαμε με το Σωματείο Κυλικειαρχών Δημοσίων και Ιδιωτικών Σχολείων Θεσσαλονίκης «Μακεδονία», τέθηκε ο προβληματισμός του κλάδου, για τον αγώνα επιβίωσης που δίνουν οι ιδιοκτήτες, λόγω της μείωσης της ζήτησης, που προκύπτει, από την οικονομική κρίση, που διέρχεται η χώρα και λόγω της νέας αγορανομικής διάταξης, που καλώς βάζει ανώτερο πλαφόν και σε είδη των σχολικών κυλικείων.

 

Με τα ανωτέρω δεδομένα, την τάση μείωσης των μισθωμάτων και τη νομοθετική παρέμβαση (Ν.4013/2011) για μείωση μισθωμάτων, παρακαλούμε να συστήσετε, στους Δήμους, μέσω των σχολικών επιτροπών, όπου αυτό δεν έχει γίνει, να εξετάσουν μειώσεις μισθωμάτων, ιδιαιτέρως αυτών, που διαμορφώθηκαν, εν αγνοία των νέων δεδομένων, δηλαδή μισθώσεις παλαιότερες του ενός χρόνου και παλαιότερες της νέας αγορανομικής διάταξης της 30ης Αυγούστου 2012.

 

Η παρέμβασή μας αυτή γίνεται, με το σκεπτικό να μειωθούν, στο ελάχιστο οι παραβατικές ενέργειες των κυλικειαρχών, που χρησιμοποιούν την κρίση και όχι μόνο, για δικαιολόγηση παραβατικών ενεργειών τους.

 

Με τιμή,

Για το Δ.Σ.

Νικόλαος Τσεμπερλίδης

Ευαγγελία Κεκελέκη

 

Πρόεδρος ΚΕ.Π.ΚΑ.

Μέλος Ο.Κ.Ε.

Αν.Μέλος Ε.Ο.Κ.Ε.

Γενική Γραμματέας ΚΕ.Π.ΚΑ.

Αντιπρόεδρος Παρατηρητηρίου Εσωτερικής Αγοράς

Μέλος Ε.Ο.Κ.Ε.

Μέλος Ε.Σ.Ο.Κ.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

Υπουργό Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας Μεταφορών Υποδομών & Δικτύων κ. Κωνσταντίνο Χατζηδάκη

Υφυπουργό Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας Μεταφορών Υποδομών & Δικτύων κ. Αθανάσιο Σκορδά

Γενικό Γραμματέα Καταναλωτή, κ. Γεώργιο Στεργίου

Πρόεδρο Ε.Φ.Ε.Τ., κ. Ιωάννη Μίχα

Πρόεδρο Σωματείου Κυλικειαρχών Δημόσιων & Ιδιωτικών Σχολείων Θεσσαλονίκης «Μακεδονία», κ. Στέφανο Φακούδη

 

Comments are closed.